Autisme is de wereld zien vanuit een ander perspectief.

Wat is CEASE therapie?

Homeopatisch arts Tinus Smits ontwikkelde de CEASE therapie voor de behandeling van autisme en aanverwante stoornissen, zoals: ADHD, ODD, CDD, MccDD, PPD-NOS, Rett en Asperger.

Vele stoffen kunnen de oorzaak zijn van een blijvende verstoring van de energie in het lichaam, waar bij autisme en aanverwante stoornissen sprake van is.

De behandeling

Bij CEASE therapie worden de stoffen, die de oorzaak van de verstoring zouden kunnen zijn, systematisch ontstoord door gebruik te maken van:

  • Isopathie: het ontstoren van stoffen door gebruik te maken van homeopatische verdunningen van deze stoffen.
  • Inspiring Homeopathy: een vorm van Klassieke Homeopathie waarbij met een aantal homeopatische middelen thematisch menselijke problemen behandeld worden, zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen en onverwerkte trauma’s.
  • Klassieke Homeopathie: als constitutionele ondersteuning.
  • Voedingssupplementen: ter ondersteuning van het genezingsproces, bijvoorbeeld Vitamine C, Zink en Omega3-vetzuren, die de werking van het immuunsysteem bevorderen en die tijdens het ontstoren genezingsreacties minder heftig kunnen maken.

Als U kiest voor de CEASE therapie, moet U ervan uitgaan dat de behandeling langere tijd duurt. Er wordt van U verwacht dat U voor de start van de behandeling een ziektebiografie schrijft, waarbij U navraag naar medicijngebruik doet bij Uw apotheek/ziekenhuis.
Op basis van deze grondige inventarisatie worden de stoffen bepaald die ontstoord zullen gaan worden en de volgorde waarin ze ontstoord gaan worden. Houdt u er rekening mee dat bij ontstoren regelmatig uitscheidingsreacties kunnen optreden zoals diarree, looporen, zweten en koorts, omdat het lichaam stoffen gaat afvoeren.